Túlságosan fűszeres lett az étel, amit készítettél? Ne aggódj, van egy egyszerű módszer, amellyel könnyedén orvosolhatod a helyzetet! - KertÉsRecept.hu
Gyakran még a legképzettebb séfek és tapasztalt háziasszonyok is belefuthatnak abba a helyzetbe, hogy az ételükbe több fűszert tesznek, mint amit eredetileg szántak. Elég egy hirtelen mozdulat vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris elérkezik a katasztrófa. Szerencsére a szakértők rendelkeznek néhány praktikus tanáccsal arra az esetre, ha a fűszerezés túlságosan is intenzívvé válna, és mi nem szeretnénk az egész levest kiönteni, hogy újat főzzünk. Nézzük meg, milyen trükköket alkalmazhatunk!
1. Érdemes egy kanál tejfölt hozzáadni az ételhez, mivel ez segít a fűszerek ízének kiemelésében. Persze ezt csak akkor tegyük, ha a tejföl jól illik az étel állagához.