Készíts egy különleges ízélményt a cheddar sajtos, szalonnás kenyérrel! Képzeld el, ahogy a lágy, olvadó cheddar sajt találkozik a ropogós, aranybarna szalonnával, mindezek egy friss, ropogós kenyérbe zárva. A ízek harmóniája és a textúrák sokszínűsége te


A szalonnát apró, körülbelül 0,6 mm-es kockákra daraboljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne süljön teljesen ropogósra.

Kezdjük azzal, hogy egy tálban alaposan összekeverjük a kétféle lisztet és a sót. Közben a cukrot feloldjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk az élesztőt, és 5 percre félretesszük, hogy felfusson. Amikor az élesztő szépen buborékolni kezd, óvatosan beleöntjük a lisztkeverékbe. A tésztát simára dolgozzuk körülbelül 10 perc alatt, míg rugalmas és homogén nem lesz. Ezután letakarjuk egy konyharuhával, és egy meleg, huzatmentes helyen kelesztjük 35-40 percig, amíg duplájára nő.

Amikor letelt az idő, átgyúrjuk, belehajtogatjuk a szalonnát és a kisebb, kb. 8 mm-esre vágott cheddar sajtot. Hosszúkás alakúra formázzuk és alulról sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába rakjuk. További 30-35 percet kelesztjük.

Related posts